web analytics

Terug naar I-DOC.Vlieland (Tourist information)

Info Vlieland

Parel van het Wad.

 

 Oost-Vlieland

Uitleg gebruik SUPERLINK

Superlink LANDSCHAP > http://bit.ly/1vNybrt

foto

Mijn lief en ik hadden het geluk om er voor een week een zomerhuisje te kunnen huren. Op een unieke locatie, met een adembenemend uitzicht op een immens duingebied vlak voor de branding. Zo in het vroege voorjaar of de vroege herfst met wat minder eilandgasten, is de anderhalf uur durende bootreis vanaf Harlingen-haven in onze beleving al een deel van de vakantie. En daarna komt een week van onthaasten en rust: even geen prikkels van “ik moet dit doen en ik moet dat ook nog doen”.

Want we “doen” daar op Vlieland  eigenlijk helemaal niets. Behalve dan eindeloos genieten van het magnifieke uitzicht, struinen door de nog zon-beschenen duinen, met blote benen door de koele branding, fietsen door de groene dennenbossen. Even ver weg van de drukte op de wal, langs de rand van Nederland. Terug in de tijd. En vanzelfsprekend: zitten in de zon, lekker eten in het dorp met een drankje erbij (deze keer Juttersbitter of een Vliekeurtje) en ongestoorde nachten.

Eigenlijk is een week niet genoeg om onze koppen helemaal door de zeewind leeg te laten blazen. Daarom komen wij bij gelegenheid heel graag terug om te ervaren dat niets Vlieland kan evenaren.

Yn ’e fierte Flylân,
dêr’t loft en wetter meiinoar wrakselje
en sinne en see ferrane.

 

En tenslotte: VLIELAND in beeld gebracht middels superlinken:

SUPERLINK HAVEN  > http://bit.ly/15ANRb2

SUPERLINK STRAND > http://bit.ly/15AQhXf

SUPERLINK DUINGEBIED > http://bit.ly/1aUR3zc

SUPERLINK DORP > http://bit.ly/18ywDY0

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/superlink-mooi-friesland/wad-nu/friese-wadden-eilanden/i-doc-vlieland-tourist-information/nederlands/