web analytics

Terug naar Friese Wadden-eilanden

I-DOC.Vlieland (Tourist information)

Uitleg gebruik SUPERLINK                          Superlink VLIELAND

Je treft superlinken onder de categorie-afbeeldingen op de pagina NEDERLANDS.

UITLEG SUPERLINK

Verzenden van een afbeelding.FRIESLAND IN BEELD GEBRACHT

Friesland-Doet-Je-Goed©

———————————————————————————————————————————————————–

© VLIELAND DOET JE GOED ©

VLIELAND, parel van het WAD.

Waar de Noordzee Friesland kust ligt een oase van ruimte en rust.
VLIELAND, oogverblindend mooi en oorverdovend stil.

foto

Mijn lief en ik hadden het geluk om er voor een week een zomerhuisje te kunnen huren. Op een unieke locatie, met een adembenemend uitzicht op een immens duingebied vlak voor de branding. Zo in het vroege voorjaar of de vroege herfst met wat minder eilandgasten, is de anderhalf uur durende bootreis vanaf Harlingen-haven in onze beleving al een deel van de vakantie. En daarna komt een week van onthaasten en rust: even geen prikkels van “ik moet dit doen en ik moet dat ook nog doen”.

Want we “doen” daar op Vlieland  eigenlijk helemaal niets. Behalve dan eindeloos genieten van het magnifieke uitzicht, struinen door de nog zon-beschenen duinen, met blote benen door de koele branding *, fietsend door de groene dennenbossen. Even ver weg van de drukte van de wal, op de rand van Nederland. Terug in de tijd. En vanzelfsprekend: zitten in de zon, lekker eten in het dorp met een drankje erbij (deze keer Juttersbitter of een Vliekeurtje) en ongestoorde nachten.

Eigenlijk: een week is niet genoeg om onze koppen helemaal door de zeewind leeg te laten blazen. Daarom komen wij bij gelegenheid heel graag terug om te ervaren dat niets Vlieland kan evenaren.

Yn ’e fierte Flylân,
dêr’t loft en wetter meiinoar wrakselje
en sinne en see ferrane

 

Superlink VLIELAND

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/superlink-mooi-friesland/wad-nu/friese-wadden-eilanden/i-doc-vlieland-tourist-information/

Info Vlieland

   Oost-Vlieland Uitleg gebruik SUPERLINK Superlink LANDSCHAP > http://bit.ly/1vNybrt Mijn lief en ik hadden het geluk om er voor een week een zomerhuisje te kunnen huren. Op een unieke locatie, met een adembenemend uitzicht op een immens duingebied vlak voor de branding. Zo in het vroege voorjaar of de vroege herfst met wat minder eilandgasten, …