web analytics

Terug naar I-DOC.Sneek (Tourist information)

INFO SNEEK

I-DOC.SNEEK/SNITS   Uitleg gebruik SUPERLINK

 

Superlink > Sneek – Friesland doet je goed

 

© SNEEK DOET JE GOED ©

Sneek is een vermaard watersportcentrum. Sinds 1935 wordt op de eerste week van augustus de Sneker zeilweek gehouden. Deze Sneekweek is het grootste zeilevenement op het binnenwater van Europa, het jaarlijkse toeristische hoogtepunt. Sneek ligt in Zuidwest-Friesland nabij het Sneekermeer en is ook bekend vanwege zijn grachtjes, de Waterpoort,. Sneek is uiteraard een van de Friese elf steden op de route van de Elfstedenschaatstocht.

De Sneeker Waterpoort is de bekendste waterpoort in Nederland en dateert uit waarschijnlijk 1492. De Waterpoort, symbool van Sneek, bestaat uit twee achtkantige torens, met daartussen een brug over de vaarroute tussen stadsgracht en stadscentrum met boven de brug een poortwachterswoning.

Sneek – Bruisende waterstad: de Waterpoort van Sneek. Prachtig verlicht. De Sneekweek. Het skûtsjesilen. Gegarandeerd feest. Zowel op het water als op het land. Sneek bruist.

Grutte Pier.  Ook als u geen watersport-liefhebber bent heeft dit gezellige stadje u veel te bieden. Want naast watersport heeft Sneek veel meer te bieden. De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten. Het is de moeite waard om verder te kijken dan de Waterpoort, het Stadhuis en de Martinikerk. De beroemde Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier ligt daar begraven.

In cultuur-historisch opzicht is Sneek een rijke stad met vele historische bouwwerken. Net buiten het centrum ligt het Wilhelmina-park,een Rijksmonument, waar u even lekker kunt uitrusten. Het park ligt vlak achter het station, waar het Nationaal Modelspoormuseum gevestigd is, een must voor treinliefhebbers én kinderen.

Fries scheepvaart Museum  Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is een veelzijdig museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart.Het museum is ontstaan in 1938, in een tijd dat er steeds meer watersporters de stad Sneek bezochten. Het stadsbestuur zocht een mogelijkheid om de toeristen aan de stad te binden en nam het initiatief tot het oprichten van een museum. Gelegen in het hart van het Friese waterland, lag het thema voor het Sneker museum voor de hand: het zou een scheepvaartmuseum moeten worden, waar ook aandacht zou worden besteed aan de geschiedenis van de stad.

De prachtige omgeving van Sneek kunt u natuurlijk ook ontdekken per boot of met de fiets.Vanuit Sneek wordt de Elfsteden Fietsvierdaagse georganiseerd. Zelfs zonder vaarbewijs of eigen boot kunt u het water op. Tal van bootverhuurbedrijven bieden u de mooiste schepen aan voor een enerverende toch over de Friese meren.

 

OANT SJEN YN SNITS, FRYSLÂN

HORECA SNEEK

——————————————————————————————————————————————-

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/superlink-mooi-friesland/i-doc-sneek-tourist-information/nederlands/