web analytics

Terug naar Mooi-Friesland

I-DOC.Drachten (tourist information)

Drachten in beeld.

 

UITLEG SUPERLINKVerzenden van een afbeelding.

 

 

 

 

 

FRIESLAND IN BEELD GEBRACHT 4-Carillon

 

 Friesland-Doet-Je-Goed©

-discover, ontdek, ûntdek, descubra, découvrez, oppdage, ezegutu, entdecken Sie DRACHTEN – découvrez DRACHTEN-descubrir, scopri, scoprire DRACHTEN, ディスカバーフリースラント, 發現弗里斯蘭

 

Kaart van Drachten naar Leeuwarden

Bestemming: ZUIDOOST-FRIESLAND
Zuidoost Fryslân heeft een uniek aanbod van natuur, kunst, historie, gastronomie en lifestyle. In deze Friese ‘slow region’ kunt u genieten en zich laten verrassen. Daarnaast inspiratie opdoen, vanzelfsprekend onthaasten en weldadig verblijven in een groene, rustgevende omgeving.
Zuidoost Friesland biedt u daarbij mogelijkheden tot activiteit op alle niveaus: wandelen, fietsen, varen, sporten, indoor of outdoor, rustig of avontuurlijk.
Zuidoost Friesland is inspirerend: musea, galerieën, cultuur-historie, evenementen.
Zuidoost Friesland is echt, karaktervol, robuust, streekproducten, natuur, groen, landschap.
Zuidoost Friesland is aangenaam: biedt onthaasting en wellness bij culinaire genoegens.
Het gebied wordt aan de noordkant omsloten door het Nationaal Park ‘Alde Feanen’ en het Nationaal Landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden’. Aan de zuid- en zuidoostkant bevinden zich de Nationale Parken ‘Het Drents Friese Wold’ en ‘De Weerribben’.
De Friese Wouden, oostelijk Friesland van Dokkum tot Noordelijk Overijssel is Authentiek, Inspirerend, Aangenaam, Actief. Land van Leisure, van Ruimte en Rust. Gemoedelijk en gelegenheid biedend voor een actief verblijf: paardrijden, fietsen, wandelen, kanoën, kite surfing….
Hotels, campings (klein, grootschalig), groepsaccommodaties zijn verspreid over het gebied. Aan de ene kant Appelscha (grootschalige dagrecreatie, campings, groepsaccommodatie en hotels) en Bakkeveen (campings, groepsaccommodatie en weinig hotellerie), aan de andere kant het meer stedelijke gebied van Heerenveen en Drachten. Daartussen ligt het chique Oranjewoud en met luxueuze voorzieningen en het gemoedelijke Beetsterzwaag .
DRACHTEN
Met ongeveer 45.000 inwoners is Drachten naar inwonertal de tweede stad van Friesland. In het omliggende hoogveengebied ontstond Drachten in de 17e eeuw. Het grootste deel van de bebouwing dateert van na de jaren 50. Drachten kent slechts enkele oude gebouwen van architectonisch belang zoals het voormalige klooster, het Bleekershuis en een Jugendstilhuis. Toch telt Drachten anno 2013 24 rijksmonumenten en 37 gemeentelijke monumenten.
Drachten heeft geen spoorverbinding, maar kent wel personenvervoer per bus. Drachten is verbonden met het Prinses Margrietkanaal en zo met het landelijk vaarwegennet. De stad bezit een groot, modern theater: de Lawei. Het Museum Smallingerland is een bezoek meer dan waard. En Drachten heeft een overdekt, subtropisch zwembad.

Uitleg gebruik SUPERLINK

 

 

 

 

 

 

 

     SUPERLINK de stad Drachten             SUPERLINK bosgebied Z.O. Friesland

categorie horeca+cultuur

 

 

 

 

 

 

    SUPERLINK horeca                 SUPERLINK museum, galerie, cultuur

 

 

Zuidoost-Friesland: ruimte en rust
SUPERLINK Z.O. Friesland > http://bit.ly/17QTpLW
More in-site-information: www.fhhotels.nl

http://www.uitindrachten.nl/nl

Zuidoost-Friesland zie hier je in DIGI-BEELDTAAL door het aanklikken van de SUPER-LINK onder een categorie-foto hierboven. Elke superlink geeft je toegang tot een grote verzameling foto’s uit en over de regio.
VOOR NOG MEER INFO OVER DRACHTEN en omgeving kun je – door het klikken op één enkele afbeelding – naar de pagina gaan waarop die foto werd gepubliceerd. Verder kun je ook elke foto aanklikken en delen met iemand middels de optie PER E-MAIL VERZENDEN.

 

Copyright idee + vormgeving Drachten-in-beeld: Henk Veenstra-Drachten.
TRANSLATE IN YOUR NATIVE LANGUAGE by Google-translate

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/superlink-mooi-friesland/i-doc-drachten/

INFO DRACHTEN

Bestemming: ZUIDOOST-FRIESLAND Zuidoost Fryslân heeft een uniek aanbod van natuur, kunst, historie, gastronomie en lifestyle. In deze Friese ‘slow region’ kunt u genieten en zich laten verrassen. Daarnaast inspiratie opdoen, vanzelfsprekend onthaasten en weldadig verblijven in een groene, rustgevende omgeving. Zuidoost Friesland biedt u daarbij mogelijkheden tot activiteit op alle niveaus: wandelen, fietsen, varen, sporten, …