web analytics

FRYSK LEREN

Er is een model, frame ontwikkeld om op een gemakkelijke en natuurlijke manier een minderheidstaal   (MINOR ) te gaan leren. De eerste variant is die ter versterking en behoud van de taal van de eerste bewoners van de Lage Landen in Noord-West Europa (FRIESLAND) met als kern het West-Lauwers Frysk. 

Deze leergang (met de titel Oant-Moarn ) is vindbaar op de totaal.site

De EENVOUDIGSTE VERSIE van de leergang Frysk (Oant-Moarn) is te vinden met de internet-link:  bit.ly/3YS42wZ  

De leerstof ervan bestaat uit duizenden jaren lang mondeling overgeleverde Fryske Sprekwurden & sei-siswizen, tekst met vertaling in het Hollands en de uitspraak ervan met een moederstem ( memmestim), dus zoals bijna ieder mens leert communiceren ( van de moeder én in zinsverband).

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2024/05/frysk-leren/