web analytics

DE SPARE-RIBS TROPHY 2022

Alweer een topprestatie van slager Gerk Biesma uit Opeinde (een dorp nabij Drachten-Fryslân). Meer dan een eeuw staat slagerij Biesma met veel streekproducten voor pure ambacht.

Meer dan 85 slagers stuurden hun spare-ribs in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Tijdens de vakwedstrijd Spareribs Trophy 2022 werd slagerij Biesma voor het tweede jaar kampioen van Friesland. Terecht, want het maken van een goede spare-rib vraagt om grote vakmanschap. Veel factoren zijn van invloed op het eindresultaat van vier generaties vakmanschap sinds 1901. Gert Biesma is hofleverancier waarbij constant hoge kwaliteit terug te vinden is in alle producten. Innovatie en duurzaamheid zijn niet meer weg te denken naast de ambachtelijke werkwijze.

Pure ambacht en vakmanschap vind je ook terug in de eigen worstmakerij, waarin wekelijks worstsoorten en vleeswaren volgens traditionele én eigentijdse recepten worden geproduceerd.  Beroemd is Biesma’s turfgerookte droge worst. De smaak daarvan is onovertroffen:  alsof een engeltje op je tong is geland. Hetzelfde geldt voor de smaak en kwaliteit van Gerk’s spare-ribs: ONVERBETERBAAR-ONOVERTROFFENOVERHEERLIJK

Zie ook deze belegen column –> www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/10/remake-friese-turfgerookte-worst/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2022/04/de-spare-ribs-trophy-2022/