web analytics

TOUR DE DRACHTEN ( bit.ly/3M2t5Hf )

         Kent u het verhaal van twee vriendinnen die een busreis maakten? Een geheel verzorgde touring-cartocht met dagelijks een excursie-optie? Nou, ze gingen niet. Wél met de bus naar de bestemming, maar aldaar aangekomen zaten de dames zó lekker met een koel drankje aan het zonnige strandje dat ze geheel geen zin meer hadden om weer in die snikstikhete bus te stappen. En de lady’s hadden al helemaal geen trek om in een halve dag  een kloof te betreden, een bergwand te bekruipen of een stoffig steentjesmuseum binnen te gaan. Elke dag weer verheugden ze zich om te kunnen zeggen: “Nee, dank u, vandaag gaan we maar niet mee met de groep”.

    Zo heeft iedereen wel eens de neiging om iets NIET te doen. Kent u dat? Geen trek om uitgebreid een ver-jaardag te vieren? Wél zin om lekker lui te wezen of een boek te lezen?

Het is vaak ook nog geldsparend om iets NIET te doen, bv. om niet in een restaurant te eten, om niet die reis te boeken, om niet aan de mode mee te doen.

     Zo kon er óók in Smallingerland heel wat bespaard worden door dingen NIET te doen. Dus niet het Moleneind tot de Dam weer openscheuren en niet al die dure bruggen bouwen. Niet het hele centrum over-de-kop  gooien. Niet die nieuwe parkeerkelders ingraven en het jaarlijkse uitbaatverlies laten financieren middels een verhoging van de onroerend-zaak-belasting naast een belachelijk hoog  parkeertarief.

     In plaats daarvan zou het  lokaal  busvervoer voor 65-plussers en óók voor de minder valide medemens, geheel GRATIS kunnen zijn zoals gratis OV voor bejaarden en kinderen kan in ons buurland België.

Zoiets moet in in “pilot-gemeente” Smallingerland- Fryslân  Drachten ook kunnen: één servicebusje, constant achtjes rijdend, kan immers  een héél geregeld vervoer verzorgen van bejaarden-centra, ziekenhuis, zwembad enz. naar het centrum en terug. Déze touringcar-trip, promoting Drachten, kan zeker rekenen op ruime belangstelling.

Touché. bit.ly/3M2t5Hf

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2022/02/tour-de-drachten/