web analytics

QRoissant

Een QRoissant ( of QRoissart ) is een kunstzinnig bewerkte QR-code welke verwijst naar één pagina van een website. De inhoud daarvan blijft niet gelijk, maar is wisselend, soms dagelijks. Schrijvers, dichters, beeldende en vocale kunstenaars kunnen hun creaties ergens in het WereldWijdeWeb publiceren en van het adres van die publicatie een OQ-code maken. Bij ELKE VOLGENDE VERANDERING in of van de post blijft de QR-code actief en kan bv op een mobieltje met een QR-LEZER de actuele inhoud tonen.

De opzet is om zo iets van de lokale, regionale cultuur te laten zien en horen. Eerst uit Nederland-Fryslân met nog steeds de oorspronkelijke taal: het Frysk. OOk kan een speciale QRanders voorlichting geven over maatschappelijk belangrijke onderwerpen zoal de Corona-pandemie, de Energie-transitie, Klimaat-veranderingen, instroom van buitenlanders…..

—————————————————————————————————————

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2021/11/qroissant/