web analytics

Fryske NAMME-WIZER famke


  volwassen, oud  < Ald +     erfbezit  < Od +      beer <  Ber, Bern +       schitterend, blinkend  <  Bert +          lichtstraall   <  Blika +       volk   <   Diet +     groot, geweldig  <  Ermin +       arend   Arn +        adel    Ethel +     vrede   Fred  +       volk, krijgsvolk   Folk  +       dapper, vooraanstaand  Frama  +       lanspunt   Gadû  +      speer    Ger  +      gastvrij, vrolijk   Geb +       tak   Gard   +     gijzelaar, waarde   Geld  +      strijd    Hild  +      hoede, bescherming   Hut   +      werkzaamheid  Id, Ide  +      engel   Ingel +    groot, geweldig  Irmin +      adel   Ethel +       strijd   Gond  +       geslacht, stam   Cunera, Kun ,Kuni   +       land   Land   +       volk   Liud   +      lief   Liaf   +      verzamelplek    Madal  +       kracht,sterkte    Megin   +     grimmig in de strijd   Nid   +        erfgrond    Od, Odel   +           punt van een wapen    Ort   +        raven   Hrava   +       rand van een schild   Rand   +       raad
   Rad, Regin  +       vrede    Frede   +      rijk, machtig    Rik    +      zege, overwinning    Sigi   +       reisgenoot   Sind   +      stenen wapen    Stên    +       zwaan      Swan    +      tegemoetkoming    Swith   +      geest, gedachte   Dank    +      dag    Dag   +  
   
volk   Thiad   +      slagveld    Wal, Wih +       wil   Wil   +       vriend    Win    +       verdedigen, behoeden   War, Wer   +      wolf   Wolf    +  

moed  > innerlijke, moed      gard , gerd   > bescherming       ger  > speer     gond    > strijdster       land    > land          burg  burch  brich     beschermster       helm  > bescherming      baug     > boog       wald , wal    > slagveld      wih    > gewijd aan, heilig      brecht    > schitterend, blinkend        diôre   diure   > kostbaar, voortreffelijk      war, wer   > bewaren, beschermen        rik   > rijk, machtig   mar    > beroemd        drude   > tovenares   traut   > lieve       thruth   > kracht      gails    > fleurig     her    > leger      lind    > gemaakt van lindehout      nand   > dapper    bert   > glanzend, schitterend     win    > vriendin      hard     > sterk      gard   > staf    wich  > strijd     moed  >  innerlijke moed, geest       rand >  rand van een schild    lind  >  slang, schild van lindehout     bald  >  driest, moedig.gard< bescherming

< wp:paragraph –>

< /wp:paragraph –>

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2021/04/fryske-namme-wizer-famkes-achterstam/