web analytics

Van FAN voor je nieuwe jaar…

GELUKKIG NIEUWJAAR,
LOKKICH NIJJIER
,

VEEL GELUK EN GEZONDHEID,
FOLLE LOK EN SEINE

Deze wensen sluiten naadloos aan bij de goede voornemens, die de meeste mensen aan het begin van elk jaar bedenken. Soms zijn ze elk jaar hetzelfde. Dat betekent dat er van al die goede voornemens vaak niet veel terechtkomt. Een beetje steun op het goede pad vind je misschien in één van de columns uit deze website:

Over-gewichtigheid:             Zware jongens (en meisjes) bit.ly/3hDSCrx
Over de drankjes:                 Twee oranje konijntjes bit.ly/3rKAJMc
Over beweeglijkheid:           Afdraaien in de tuin bit.ly/3o5tzjt

Gelukkig is niet iemand die veel heeft, maar iemand die veel geeft.

Wie weinig wenst en matig geniet, heeft veel genoegen en weinig verdriet.

Een goed voornemen geeft minder goeds dan één goede daad.

——————————————————————————————————————————————————-

Op deze website fanvanfryslan.nl tref je een vaste collectie items, waarvan een groot deel betrekking heeft op Friesland, land en cultuur en op het Friese volk, hun geschiedenis en taal. In 2020 is in de zustersite fanvanfryslan.nu aandacht besteed aan de onderwerpen Energie-Wisseling en Corona-0virus-vraag & Antwoord. Vanaf juni 2020 is dagelijks op het adres bit.ly/39QgZyu bezorgd een Vers Voor Vandaag: deelbare poëzie in 1, 2 of 3 talen uit en over Friesland. Het plan is om die publicaties van kortgedichten (veelal haiku of senryu) over geheel 2021 voort te zetten. Gezondheid, weer en Covid dienende, dát wel natuurlijk.

Om het vele werk en de kosten van de publicaties van deze auteur vol te kunnen houden is een beetje ondersteuning welkom. Sommige mensen weten niet wat ze met hun geld moeten doen. Nou, ondergetekende weet wél wat. Ook ondersteuning in de vorm van eigen (ook dichterlijke ontboezemingen, taalcorrecties en tips om de items op de onderstaande weblogs en websites een “boost” te geven zou prettig zijn.

https://fanvanfryslan.nu/

https://mailhitsblog.wordpress.com/

https://123gedichtengedachten.wordpress.com/

https://dreamshapedrachten.wordpress.com/

https://aaaa2016blog.wordpress.com/

https://fanvanfryslan.nu/

https://coronavirus-vraag-antwoord.nl/inleiding/

https://co2opslag.wordpress.com/

https://fanvanfryslan.nu/2069-2/bit-ly-2nyka9u/

——————————————————————————————————————-

Met vriendelijke groeten, Henk Veenstra -Drachten 0512-522877. Mailadres: hfjveenstra@gmail.com

Friesland: een MULTICULTURELE provincie van Europa.

EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG 2021 voor alle afstammelingen van de in Friesland verwekte, geboren, aangespoelde, verdwaalde of ooit naar dit gewest al dan niet gevankelijk meegevoerde stamleden uit de volgende volken:

Frisii, Batavieren, Germanen, Ingvaeonen, Juten, Warnsers, Gauken, Kimbren, Kaninefaten, Denen, Chatten, Kelten, Vandalen, Goten, Visigoten, Matthiaken, Usipeten, Teucteren, Marsen, Bructeren, Chamaven, Angivaren, Tubanten, Cherusken, Noormannen, Franken, Allemannen, Germanen, Angelen, Warners, Sicambren, Stelllingi, Galliërs, Saliërs, Saksen, Menapiërs, Quaden, Wilten, Sclaven, Westfalingers, Swaben, Scotii, Picten, Alanen, Longobarden, Saliërs, Hunnen, Skyten, Tataren, Westgothen, Franken, Keltiberiërs, Britten, Portugezen, Joden, Molukkers, Surinamers, Marokkanen, Turken, Koreanen, Vietnamezen, Angolezen, Afghanen, Syriërs, en zo VEEL meer instromers van deze delta   …….

Lok, seine....
In protte leafde.

De “sluit-strips” hierboven zijn MAILHITS. Je kunt ze delen met een ander door selectie, kopiëren en te plakken in een bericht.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2020/12/van-fan-voor-je-nieuwe-jaar/