web analytics

Uit de klei gewassen

Harmen Wind gedicht.

In m’n woonplaats Drachten is sinds jaar en dag in de openbare ruimte uitgerekend één enkel gedicht te bespeuren.

Wel wat armetierig voor de tweede stad van Friesland, ooit gebombardeerd tot DE CULTUURSTAD VAN HET NOORDEN en mede-drager van het Culturele Jaar-evenement Leeuwarden-Friesland 2018. Je vind dit vers, tenminste als het niet een kwartjaar is afgedekt, op de Drachtster Dam, gelegen op het centrale winkelkruispunt aan DE VAART (daarvan is er ook maar één in Dr8888).

Maar niet getreurd dichters. Wat niet is, kan komen: meer poëzie op kale gevels en lege vensters, gestraald op muur- en trottoirtegels, geprojecteerd op wolk en plavei, al dan niet als QR-code gecamoufleerd afgedrukt op suikerzakjes en flyers, achterop winkelkassabonnen of bovenop terrastafeltjes. En natuurlijk ook in bundel en boek, op internet zoals op deze site FANvanFRIESLAND en op het    + Weblog 1-2-3 GEDICHTEN    van deze auteur.

Als BONUS bij deze bijdrage: het TURFSTEKERSLIED > turfstekkersdream

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2019/01/uit-de-klei-gewassen/