web analytics

Recordpoging Langtouwtrekken in Friesland mislukt.

De Drachtster Atletiek Vereniging DAV heeft een poging gedaan om het Friese record touwtrekken boven de 2 km te verbeteren. Het gaat daarbij om aan een zo lang mogelijk touw ( meer dan twee kilometer) te trekken, waarbij regionale recordhouders als uitdagers enerzijds en hun tegenstanders anderzijds (zoals zo vaak) elkaar niet kunnen luchten of zien maar wel aanvoelen. 

Het touw was gister niet in beweging te krijgen en de poging werd gestaakt. Bij het inhalen van het trektouw bleek, dat onderweg een kudde koeien op het touw lag te slapen.

De DAV en ook uitdager AHL (Aan Het Lijntje) was teleurgesteld.

Bron: Noordelijk Evenementen Promotie.

————————————————————————————————————————————–

Maar…  de mienskip van de tweede stad van Fryslân gaat onverdroten verder om Dr88 op de wereldkaart te zetten. Zie maar:

Wereldrecordpoging Handstand

Image result for DGC

 

De omturn-vereniging DGC gaat Drachten op z’n kop bekijken in poging om het Wereldrecord Handstand. te verbeteren. We gaan op zaterdag 7 juli 2018 rond 14:00 uur in het Thalenpark te Drachten met zoveel mogelijk mensen gelijktijdig een handystand maken:  tenminste 1200 beentjes van de vlakte om in het Guinness Book of World Records te belanden. Vooraf is er in het parkje een drol-control en worden bierflesscherven geruimd. Als je niet of niet meer zelfstandig en gemakkelijk een onderstebovenstandje kunt maken, mag je ter lijfelijke ondersteuning  een hulpkracht meenemen .

07-07-2018. HET IS GELUKT. Maar liefst 594 Smallingerlandse kinderen stonden ongeveer gelijktijdig even ondersteboven om het wereldrecord handstand in het Guinness Book of Records te verwerven.

En lastbutnotleast: Op de  achtstedag van juli  wordt in de hoofdplaats Leeuwarden gepoogd om het culturele wereldrecord book-domino te breken. Er moeten tenminste 10.500 literaire producties uit de straks lege Friese boekenplanken worden platgelegd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2018/06/record-poging-langtouwtrekken-in-friesland-mislukt/