web analytics

KH2018-boekewikegeschink

Het volgende boekenweek-geschenk met de titel Gezien de feiten van de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck, wordt onder de titel Mei it each op de feiten, vertaald en uitgegeven in het Frysk. Jetske Bilker maakt deze vertaling. Het is voor het eerst dat een boekenweekgeschenk van de Commissie Propaganda Nederlandstalige Boeken uitkomt in de tweede Rijkstaal: het Frysk. 

Op 10 t/m 18 maart 2018 worden beide edities cadeau gedaan bij aankoop van een Nederlandstalig boek t.w.v tenminste € 12,50. Op zondag 18 maart kan het boek gebruikt worden als (gratis) treinkaartje op de traditionele gratis reisdag van de NS. Misschien voor een tochtje naar Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa?

In 2019 zal het CPNB  samen met de stichting Boeken fan Fryslân overigens weer een boekewike-geskink van een Friese auteur uitbrengen. Zou dan eindelijk de tijd rijp zijn voor een bundel poëzie uit en over Fryslân? Het gezamenlijke boekenweek-geschenk 2019 in maar liefst DRIE talen: het Nederlands, Frysk en Engels?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2017/10/ch2018-boekenweekschenk/