web analytics

I-doc.Waddenzee

 

De Waddenzee, een UNESCO Werelderfgoedgebied,  is 400 kilometer lang en heeft een uitgestrekt oppervlakte van bijna tienduizend km²in Duitsland en in Nederland. Het gebied bestaat uit kwelder, bij eb droog vallende wadplaten, altijd overstroomde wadplaten en geulen met eilanden en zandbanken. Voorbij de Waddeneilanden ligt nog de bijbehorende Noordzee-kustzone.

 

Waddenpalet

Het Duitse Werelderfgoedgebied beslaat de Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer, het Nationalpark Hamburgisches Wattenmeer en het Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer.

Op de grens met Nederland en Duitsland vind je het Eems-Dollard -gebied. Het Nederlandse deel van het beschermde Werelderfgoed Waddenzee valt onder de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen.

U kunt op verschillende manieren het wad bezoeken: met het openbaar vervoer, met de auto of per fiets of te voet. De veerdiensten brengen u naar de eilanden Tessel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Daarnaast kunt u natuurlijk gebruik maken van uw eigen boot als wadvaarder.

Wilt u een reis of verblijf boeken kijkt u dan in het overzicht met links naar overkoepelende toeristische websites.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2016/04/i-doc-waddenzee/