web analytics

I-DOC Eja Siepman van den Berg.

 

TORS Eja Siepman-vd Berg

Voor zover bekend is er in Nederland nooit eerder een vaste museale tentoonstelling geweest voor een beeldhouwer bij leven. Behalve voor de beeldhouwster Eja Siepman van den Berg. In overleg met de kunstenares is een omvangrijke en representatieve collectie bronzen en marmeren beelden samengesteld.  

Haar figuratieve bronzen en marmeren torso’s zijn opgenomen in collecties van musea en particulieren. Haar beelden sluiten aan bij het moderne, classicistische werk van Charles Despiau. In 1967 al won ze de Prix de Rome en in 1978 de Charlotte van Pallandt-prijs.

De menselijke tors is als was in haar handen. Haar marmeren en bronzen beelden zijn  in hun verstilde kracht een ode aan de schoonheid van het menselijk lichaam.

Eja Siepman van den Berg woont en werkt nu in Beetsterzwaag-Friesland.

De Chinese schilder Lu Xinjian, opgeleid bij het Frank Mohr institutt in Groningen is nu werkzaam in Sjanghai, heeft als thema City-DNA .

Tot 30 mei 2016 toont Eja haar sculpturen samen met de abstracte schilderijen van Lu Xinjian: een unieke, zeer zorgvuldig uitgekiende combinatie van sterk uiteenlopende kunstvormen in een prachtig en ruim privé museum.

Het Grietenij-huis/ Kunstruimte Wagemans, Hoofdstraat 17 in Beetsterzwaag is geopend elke donderdag t/m zaterdag 13:00-18:00.

Meer werk van Eja is te vinden onder deze SUPERLINK > http://bit.ly/GLA6uj

Webstee van Eja: http://www.ejasiepmanvandenberg.nl/

en in deze dia-show: http://www.ejasiepmanvandenberg.nl/view-eja-siepman-van-den-bergs-sculptures-in-an-interactive-slideshow/

 

Maart 2017: De tiende WILHELMINA-RING ( een tweejaarlijkse oeuvreprijs) is aan Eja toegekend omdat ze al vijftig jaar onverstoord doorwerkt aan een bijzonder en herkenbaar oeuvre met een volstrekt eigen signatuur. Eja Siepman is tevens genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs, categorie beeldhouwkunst.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2016/04/i-doc-eja-siepman-van-den-berg/