web analytics

Vertaalmachine van de Fryske Akademy

Terwijl  de vertaler van AFUK ( WAT WURD IT?) slechts de mogelijkheid geeft om één woord om te zetten, geeft deze taaltool de optie om zinnen, een grotere tekst, te laten vertalen. De woordenschat zal in de loop van 2016 worden uitgebreid. maar ontbrekend is nog de UITSPRAAK van het Frysk. Ook zou vertaling vanuit en naar de brontaal ENGELS nog geprogrammeerd moeten worden. Het wachten is ook op een widget voor tablet en handy.

– Op deze website FANvanFRIESLAND, is zo’n taaltool in aanleg te vinden, namelijk TRANSLATE-TO-FRYSK-NEDERLANDS vanuit de brontaal ENGELS. Met als speciale eigenschappen: drie talen, per taal een beperkte, basis-woordenschat, zelfstandige zinvorming en uitspraak van het Frysk.

+ Taaltool in aanbouw.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2016/01/vertaalmachine-van-de-fryske-akademy/