web analytics

De weide kleurt geel (Haiga-Trivar)

 

HT De weide kleurt geel.

KLIK HIER voor het KLANKbeeldgedicht: 

In deze Haiga-Trivar wordt gezinspeeld op de on-overwinnelijkheid van de natuur, de veerkracht van de schepping. En overdrachtelijk ook naar de beschikbaarheid van al het mooie wat de mens geschapen heeft.

123PoetryFriesland betreft een aangroeiende collectie gedichten over en uit Friesland-Holland.

De opbouw is in drie taalvarianten van een driedelige haiku of senryu. Maar het gaat ook om de drie bestanddelen TEKST, BEELD en GELUID. En de term 123 houdt in dat de verzen SNEL te vinden zijn in bv. Google-AFBEELDINGEN met de zoekterm 123PoetryFriesland. Elke beeldgedicht is in een e-mail onder te brengen en met een klik er op te delen met de geadresseerde(n).

Gebruik daarvoor uit het opdoemende snelmenu de optie PER e-MAIL VERZENDEN.

Er wordt gestreefd naar een evenwichtige bestands-opbouw met medewerking van een aantal Friese dichters, fotografen/beeldende kunstenaars, componisten/uitvoerenden. In afwachting van die evenwichtigheid zijn er honderden beeldgedichten, waarvan zo’n veertig klankbeeldgedichten te vinden via Google-AFBEELDINGEN (met tags als klankbeeldgedicht, Friesland,)  bv in deze collectie:

http://bit.ly/N37SOn  (ook dit adres kun je selecteren en daarna die koppeling openen)

Meer KLANKbeeldgedichten tref je in de bijdrage http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2014/05/een-collectie-klankbeeldgedichten-uit-fanvanfryslan/

 

HT MadeliefjesIn deze Haiga-Trivar wordt overdrachtelijk bedoeld dat het individu of een bevolkingsgroep ook bij onderdrukking zich weer laat gelden.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2014/05/de-weide-kleurt-geel-haiga-trivar/