web analytics

TER DOOD VEROORDEELD

Matahari_Paris_1910Griet Zelle (Mata Hari) werd op 7 augustus 1876 in Leeuwarden geboren. Om die reden was er een plan om in 2018 ( als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is) een viertalige opera rond deze courtisane en spionne op te voeren.

Ja. Leeuwarden mag er zijn….Leeuwarden may be.

Bijna 100 jaar na haar executie kreeg de legendarische Mata Hari opnieuw een stem dankzij Tet Rozendal. In een muzikale theatervoorstelling van Friese bodem gooide het eigenzinnige multi-talent Tet Rozendal alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari.
Over de in 1876 in Leeuwarden geboren Margaretha Zelle, alias de in 1917 in Frankrijk geëxecuteerde Mata Hari zijn tientallen boeken geschreven en speelfilms gemaakt, met ondermeer Greta Garbo, Jeanne Moreau, Josine van Dalsum en Sylvia Kristel in de titelrol.
Dit seizoen trok Ted Rozendal haar kostuum aan, in de zoektocht naar wat Margaretha Zelle toch bezielde. Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2013/08/15921/