web analytics

Keramiek Peter Hiemstra

 

 

Keramiek Peter Hiemstra

Peter Hiemstra werkt graag samen met andere kunstenaars. Zo maakte hij onder de naam ‘Mannen van de Karavaan’ samen met beeldhouwer Henk Slomp een reeks wagens waarbij Slomp de wagens en Hiemstra de keramische figuren voor zijn rekening nam. Op een wonderlijke wijze komt de combinatie van niet voor de hand liggende materialen bij elkaar in fantasievolle, mystieke beelden. Al in 2013 waren ze in een lange processie te zien in museum Martena in Franeker. 

KARAVAAN-keramiek

In mei 2016 verscheen het boek ‘Al werkend bedenk ik de wereld’ over het werk van Peter Hiemstra. Daarna heeft hij nieuw werk gemaakt waarbij hij is gaan experimenteren met gla-zuren. Engobes (kleislib), matte- en glanzende glazuren wisselen elkaar af in de beelden die nog steeds verhalende elementen dragen.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2013/03/keramiek-peter-hiemstra/