web analytics

KOP-PIJN-LIJK

Ogenschijnlijk lijken ontelbare jongeren last te hebben van hun hoofd. Ze hebben vast en zeker oor- ofwel kiespijn. Of zorgen, of last van lawaai aan hun kop. In werkelijkheid verbergen die handen aan ‘t oor een mobiele telefoon, waarmee al lopend, fietsend ofwel zittend in auto of trein, dringend en al te vaak indringend in het openbaar gecommuniceerd wordt.

In mijn oude ogen lijken die jongeren niet goed bij hun hoofd. Zelf doe ik beslist niet mee aan die verstaanbare openbaarlijke nonsens: ik heb mezelf geëxcommuniceerd.  Ik heb nog wel ergens een mobieltje liggen, maar ik hoef niet Wereld. Wijd. Webberig of bij de grootgrutter aan buurtgenoten te laten merken, dat ik mijn boodschappenbriefje weer eens op de keukentafel heb laten liggen. En dat ik de inhoud ben vergeten. Dan maar geen gebitsparende brosse bokkepootjes bij de low-tea.

Intussen gaat zo langzamerhand wél 80% van het internetverkeer door die play-mobieltjes en dus maar 20% via de vaste PC’s.  En nu gaan godbetert politici op steeds grotere schaal  misbruik maken van de mogelijkheid om naar die handy’s sms-berichten te sturen.  Aan hun aanhangers en volledig gratis uit het verkiezingsbudget. Zo verschafte El Presidente Hugo Chávez d’ Argentina zich drie miljoen vaste volgers van zijn getwitter-tweets.

Ik moet er niet aan denken om driemaal daags opgepiept te kunnen worden om een sms-je van Marcus Rutte te moeten lezen. Als: “Goedemorgen, vaderlander. Gelukkig ben ik genezen van MIJN kiespijn. Met een tandje minder kan IK weer gewoon lachen”, of: “Wees wel, lieve landgenoten. Vandaag ziet u MIJ in het VVD-verkiezingsprogram op RUTTEL-4”, of iets als:  “Vanaf vandaag kunt u rustig slapen. De regering besloot om voor uw veiligheid 12 JSF-gevechtsvliegtuigen te bestellen”.

Anna Liese.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/07/kop-pijn/