web analytics

RWE vervuilt met KOLENcentrale.

 

Vandaag, 30 juni 2012 groot protest: Krachten tegen Kolencentrale RWE/Essent.

 

Om aan de provincie en Essent duidelijk te maken dat we de kolencentrale niet willen is er vandaag een groot protest in de binnenstad van Groningen. Ben je ook voor een transitie naar duurzame energie en tegen de kolencentrale van Essent? Help dan protesteren en kom naar Groningen!    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GVjYfJUrsOE

 

Om 12.00 uur maakt een grote CO2-bom de binnenstad van Groningen onveilig. De bom, die een rondgang langs Grote Markt en Vismarkt maakt, accentueert de manifestatie tegen de vergunningverlening aan de RWE-kolencentrale op basis van de natuurbeschermingswet.

Om 13:00 is er een manifestatie op het Waagplein, gevolgd door een debat in de Bibliotheek met Wubbo Ockels, NRC-columniste Marjoleine de Vos, Frans Stokman, voorzitter Grunneger Power, Harry Droog, vml. voorzitter EnergieTransitieplatform, Albert ten Kate, Greenpeace, muziek, stands, acties en sprekers uit de Groninger en Oost-Friese regio, de Waddenvereniging en een politiek debat met o.m. SP, P. vd Dieren en GroenLinks.

 

Wil je in je postverzending de acties ondersteunen, dan kun je bovenstaande strips ( als e-mailhit) meesturen. Je begint met de CO2-liner naar keuze aan te klikken. Kies dan de optie PER E-MAIL VERZENDEN.

Mijn info en mening over CO2-opslag kun je vinden op  + Weblog CO2-opslag

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/06/rwe-vervuilt-met-kolencentrale/