web analytics

Jonge Dichter Des Vaderlands is Des Frieslands

zaterdag 2 juni 2012

In het hoofd van haar broer

In het hoofd van haar broer kwam nog een laatste gedachte op toen het water zijn lichaam omarmde, zijn hoofd verborg in de golven.

Ze had willen redden Maar de schepen voeren nog, boeien dreven.

En ook zij was in gedachten verzonken.

 

– Zaterdagavond werd tijdens de finale van Doe Maar Dicht Maar  de allereerste Jonge Dichter des Vaderlands benoemd. Joanne Hoekstra (17) uit Augsbuurt , bij Kollum-Friesland, kreeg met een percentage van 48% de meeste stemmen en mag zich in de komende twee jaar de eerste Jonge Dichter(es) des Vaderlands noemen. Kijk ook op haar site: http://www.joannehoekstra.nl

Op woensdag 6 juni werd (ook een 17-jarige) Sanne van Balen benoemd tot Gemeentedichter(es) van Drachten/Smallingerland. De jury roemde haar vanwege het mooie en heldere taalgebruik. Sanne van Balen uit Boornbergum werd voor twee jaar benoemd. Zij zal minimaal vijf keer per jaar tijdens speciale gebeurtenissen gedichten schrijven en voordragen. En natuurlijk is er meer van haar werk te vinden op haar:  website

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/06/jonge-dichter-des-vaderlands-is-des-frieslands/