web analytics

I-DOC.Leeuwarden (Ljouwert)

 

Leeuwarden – de hoofdstad en hofstad van Friesland

 

De stad van de courtisane Mata Hari, van de dichter Slauerhoff en van de graficus Escher. Een stad waar de Nassau’s een tijd de scepter hebben gezwaaid en veel monumenten hebben nagelaten.

Poëzie op straat. Kijk tijdens uw expeditie door Leeuwarden zo af en toe ook even naar beneden. De poëzie ligt in Leeuwarden namelijk in een poëzie-route gewoon op straat.

 

De Friese toren van Pisa.

Midden in de Friese hoofdstad vindt u de merkwaardige Oldehove, ook wel de Friese toren van Pisa genoemd. In de zomermaanden kunt u de Oldehove beklimmen. Geniet van het uitzicht over de stad en het Friese land. Bij helder weer kunt u zelfs de Waddeneilanden zien.

Hartje Leeuwarden.

De historische binnenstad van Leeuwarden is tevens het winkelhart met tal van bijzondere winkels en gezellige terrassen aan de gracht.  De kleine winkelstraatjes die uitkomen in hartje Leeuwarden bieden unieke, ambachtelijke winkels naast gerenommeerde lifestyle- en interieurzaken. Vaart u liever door de grachten, stap dan in een rondvaartboot of praam. Dan ontdekt u meteen de mooiste passantenhaven van Nederland, de Prinsentuin.

MUSEA.

Bent u liefhebber van beeldende kunst? Zilver? Keramiek? Geschiedenis? U vindt het allemaal in de musea van Leeuwarden.

Vind de info op:  http://www.leeuwarden.nl/artikel/2010/musea

uitgelicht:  Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum Fryslân is een uniek museum voor kinderen, ouders en grootouders, natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een virtueel rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland.

Adres: Schoenmakersperk 2, 8911 EM Leeuwarden.

 

Verzets museum Leeuwarden:   …als mensen worden gesteld voor een onafwendbare keus tussen goed en fout, is er geen zekerheid dat zij de juiste beslissing zullen nemen. Sommigen kozen totaal verkeerd en na vele decennia dragen volgende generaties daarvan nog de littekens. Dankbaarheid overheerst als we terugdenken aan hen die een voorbeeld gaven in hun persoonlijke keuze tegen het kwaad.

Adres: Turfmarkt 11, 8911 KS Leeuwarden

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/06/i-doc-leeuwarden-ljouwert/