web analytics

PvDA-DA en het Smallingerlandse

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman dicteerde dat de club een partijtje DADA zal gaan spelen bij de aankomende tweede kamer-verkiezingen. Want volgens Hans zou het DADA-isme de partij doen onderscheiden van overige politieke stromingen. Want de hedendaagse samenleving is toe aan een indringend dada-istisch geluid.  De leden onder aanvoering van vrouwelijk kamerlid  Lutz Jacobi waren dol enthousiast onder de aansporing van Spekmans: “Wij moeten weer de stromende vloeken zijn in de maalstroom van het duizelingwekkende”.

Hoe verzin je het. Podiumgast Diederik Samson had nog wat huiswerk gegoogled en verwoordde de zich aandienende stroming met de eertijdse kreet: Fümms bö wö tää zää Uu, pöggiff, kwii Ee”. Een dergelijke slogan zal Den Haag op z’n grondvesten doen schudden?

Dat Ee wordt nog wel gesnopen door een doorsnee Friese PvdA-er, maar het voorgaande zal ver boven de provinciale perspectief-pet gaan. Onze eenjarige kleinzoon kwam  gister wijdbeens zelfs krachtiger en kreatief uit de hoek met: “DA-DA, POEP”.

Gelukkig zijn in Smallingerland/Drachten de PvdA-gemoederen rijpgestoomd voor de kunst-stroming DADA, sinds een tentoonstelling met  beeldend werk van Thijs Rinsema diezelfde gemoederen nogal aansprak. Duidt u mij dus geen euvel indien ik er nog een brokje eigen-aardig en eigen-tijds dada tegenaan vlij. Een kreatie, welke niets met voetballen heeft te maken. Of met een politieke waan van vanDAag de DAg.

 

De loop van het leven in DADA-stijl.

De eerste A staat voor de eerste kreet van een mens. AR symboliseert de prachtig uitgedoste kinderwagen met de ouderlijke stuwkracht. AAR staat voor de op-voeding van lichaam en geest, AARDE voor de geworteldheid in een regio en afhankelijkheid van het natuurgebeuren. Het leven is “AARDIG” en derhalve zou de mens evenzo aardig moeten zijn. Al met al is het bestaan best een AARDIGHEID. Een individu heeft daarbij zijn WAARDIGHEID. Het leven valt daarom WAARDIG door te brengen: het is de moeite WAARD. Maar het is de AARD van de mens om zich tenslotte vast te klampen aan niet veel meer dan de voeding: de AAR. Tot de begrafeniswagen (de AR) na de laatste kreet (A) het laatste ritje maakt.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/05/pvdada-int-smallingerlandse/