web analytics

Parkeerkaart met een poëtische opdruk?

 

 

Een ludieke, cultureel verantwoorde manier om zelfs het PARKEREN aantrekkelijk te maken is m.i. de bedrukking van de ACHTERKANT van de rollen parkeerkaartjes met gedichten uit de eigen streek. Dat kost weinig meer dan het bedrukken van diezelfde achterkant met reklame voor de rollen-leverancier CCV. Hetzelfde geldt uiteraard voor de kassabon. Ik zie de consument en parkeerder de bonnen zelfs gaan SPAREN. Tenminste bij een goede kwaliteit van de aangeboden poëzie. Wat dacht je daarom van de slogan KUNST BIJ DE KASSA en PARKEER-POËZIE of, om dichter bij Friesland te blijven: POËZIE BIJ POIESZ  ?

 

 

Wie heeft er nog een oud parkeermetertje staan? Dan maken we er toch een Poëzie-automaat van? Met naar eigen keuze muntbetaling van de gedichten ? Tien eurocent voor een fantastisch woordevol goed vers? Of heb ik een hele euro over voor een brokje hoop en ontroering? Alles kan…..dus kom maar op met die eerste ongebruikte parkeermeter, de gratis bedrukking en toestemming van de betrokken gemeente. Dat het liefst in Friesland, want daar kan die poëzie ook nog TWEETALIG worden ingevoerd. Of DRIETALIG.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/05/parkeerkaart-met-een-poetische-opdruk/