web analytics

Een hele toren om Nederlands te praten.

 

Hoi Sake, gelukkig ben ik nog op tijd, ik heb er tegenaan gereden. Dat was een hele poepetoer, ik heb zuiver het eind in de bek. Ik ben zo moe als een made. Het was een hele schuiver in de wind op, ik ben helemaal uit de lijken. Onderwijs beluikte de lucht ook nog eens. Het begon kattenstaarten te regenen, echt weer om op de fiets te verkluimen.  En er lag modder op de reed: snotteglad was het daar.  Ben gevallen en heb een raar plek op m’n armtak. Even kijken: het is toch niet zó slim. Klein schaafplekje, het is al opknapt, zou ik haast zeggen. De armtak is nou wel aardig bekomen, maar mijn schoonderige goed kan wel bij de vodden.

Maar, hoe is ‘t met jou? Goed? Dat mag ik graag horen. Er is niks minder dan lijen in de familie. Ik ben nog altijd koud in de huid. Ik verraad van de dorst. Giet je mij daalks nog een bakje koffie in? Of….. Doe mij dogs maar een beker poeiermelk en dan ga ik gauw uit de weg … De tijd houdt geen schoft, ik moet weer weerom. Het grijst mij aan: Paulusma zei: Noordoosten gaat ijskoude nacht tegemoet. Ik moet morgen betijd beginnen. Gelukkig heb ik aanst voor de wind….dan is elkeneen een hardrijder. Regen? Ik denk, hooguit een paar spatten; daar word ik niet sompig van. Thuis geef ik me vanavond snel neer, ik kruip vroeg achter het gebreiden broekje. Het wordt aankruipersweer.

Nou Sake, nog een noffelijke avond en tot morgen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2012/04/een-hele-toren-om-nederlands-te-praten/