web analytics

SINTERKLAASSURPRISE

SINTERKLAASSURPRISE

Zoekend bij Bolcom.nl zag ik iets leuks voor onze kleinzoon van koud twee jaartjes: een puzzel voor in het warme bad. Zo eentje van grote stukken zacht materiaal om aan de badrand of op de badkamerwand te kleven. Ik bestelde de ( nogal prijzige) grap en enkele dagen later werd het pakket bezorgd.

Het bleek een flinke doos te zijn, fors groter dan ik had gedacht. Maar na opening bleek er een aanmerkelijk kleinere doos in te zitten met de onbreekbare baby-puzzel. Verder was de grote doos opgevuld met een enorme rol papier (tegen het breken zeker). Wát een materiaal-verspilling.

Gehoor gevend aan onze aloude familietraditie om elk Sinterklaas-cadeau onherkenbaar te vermommen, haalde ik het vulsel uit de verpakking en -eningszins opgewonden- omwond ik de puzzeldoos ermee. Ik zette de grote doos met het cadeau erin even in de gang en ging op zoek naar een rol Sinterklaascadeaupapier voor de afwerking. Daarvoor is bij ons de vaste opbergplek onder de pannen op de vliering.

Bij terugkomst in de gang was de Bolcomdoos verdwenen. Mijn man, nogal opruimerig van inborst, had deze alvast in de berging gezet om hem, verder opgevuld met oud papier de volgende dag aan de straat te zetten. Nogal overstuur vertelde ik hem dat hij een Sinterklaascadeau voor ons kleinkind had weggehaald, maar dat ik het nog verder wilde inpakken en er een gedichtje bij wilde doen. Manlief trok wit weg, want hij had een stapel oude kranten erbij gedaan, maar pas nadat hij het pakket eerst flink in elkaar had getrapt om het wat compacter te maken.

En inderdaad: van het cadeautje was niet veel fraais meer over. Daarna heb ik in de plaatselijke kringloopwinkel een prachtig, niet van nieuw te onderscheiden,  kleuterspeeltje op de kop getikt. Voor maar één euro.             Anna Liese.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/11/sinterklaassurprise/