web analytics

I-DOC.DichterBy (Poëzie op straat in Friesland)

DichterBy is de mobile App voor Smartphone, iPhone en iPad met 3G en gekoppeld aan GPS. Als je de applicatie DichterBy geïnstalleerd hebt, dan kun je een gedicht beluisteren over de plaats waar je bent. Want door de ingebouwde GPS weet je toestel waar je bent. Of je kunt het lezen op het beeldscherm van je smartphone. Gedichtenapp #DichterBy van Tresoar is nu ook op iDevices vanaf iOS 3.0. En dus nu ook je iPodTouch.  Verder zijn de gedichten met anderen te delen op Facebook en Twitter  **)

Gratis te downloaden
Deze applicatie is via Android Market of de Apple Appstore gratis binnen te halen en werkt middels het principe van Foursquare *). Stel, je bent in de haven van Harlingen, je activeert DichterBy en dan ontvang je één ingesproken gedicht plus de code voor nóg een gedicht over Harlingen. Er is ook een wedstrijd aan verbonden: voor elk gedicht dat je beluistert krijg je punten. Sjoch hjir voor de spelregels.
 
De Friese gedichten-app.  Spaar Friese gedichten en beluister ze op je iPhone. Ze zijn verstopt in Friese dorpen en steden. Aan jou de uitdaging de gedichten op te sporen. Dat kan als je in de buurt bent van het gedicht, op 250 meter of dichterbij.
 
Poëzie
Het is de bedoeling dat in alle Fryske dorpen, buurtschappen en steden tenminste één gedicht wordt opgenomen. DichterBy brengt zo dichters en gedichten dichter bij de mensen.
 
Meer gedichten
Als je meer gedichten weet, die niet mogen ontbreken op DichterBy, stuur dan een bericht naar  info@Tresoar.nl  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
 
Ook via de telefoon.
Wie niet zo’n modern apparaat heeft en nieuwsgierig is naar de gedichten, kan bellen met 085- 210 2015. De plaatsen waar ooit gedichten over gemaakt zijn hebben nummers van 1 t/m 236. Met een keuze-menu kun je er eentje uitkiezen. Die lijst is hjir.
 
 
**) Haal de Twitter app op voor je Android, Blackberry, iPhone, iPad, of Windows Phone 7.
Noot: niet geschikt voor IPhone 3 ?
Nootkreet Cornelis: “Net mei te wurkjen, dy nije app fan Tresoar: it is mei 25 MB fierstente grut.
 
   Meer informatie is te vinden op www.moannefanitfryskeboek.nl
* Foursquare is een sociale netwerksite met een spelelement. Gebruikers checken in bij lokaties.
 
—————————————————————————————————————————
 
Op it Boekefeest yn Tresoar is de gedichteapp DichterBy lansearre. Yn mear as 200 doarpen en stêden fan Fryslân binne gedichten te beharkjen oer dat spesifike plak. Oan de app wie yn de perioade fan de Moanne fan it Fryske Boek in wedstriid keppele. Wa garret de measte gedichten?

 

Hjoed hat de winner har priis yn ûntfangst nommen. Maaike Kuipers hat yn totaal 45 gedichten sammele. Se fertelde dat se û.o.foar in sportwedstriid yn it Noarden fan ús provinsje de binnendiken riden hat, om op de goede GPS-lokaasje te kommen, en sa de gedichten te scoren. Se hat dêr in soad plezier oan belibbe.

De perioade fan de wedstriid is no foarby.

De gedichten bliuwe te beharkjen fia de smartphone. De app is hjir of hjir fergees te downloaden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/09/i-doc-dichterby-poezie-op-straat-in-friesland/