web analytics

REVOLUTIE OP ENERGIEGEBIED?

Heeft de Italiaanse uitvinder, ingenieur Andrea Rossi, een goedkope (koude) kernfusie-reactor ontwikkeld?  

                                                                              

Twee Italiaanse wetenschappers, Andrea Rossi en Sergio Focardi van de universiteit van Bologna, beweerden begin 2011 een werkende kernfusiecel te hebben gebouwd met uitgerekend nikkel als brandstof. Ze toonden op 10 januari 2011 een demonstratiemodel. We kennen de details uiteraard niet, maar zou deze E-cat werken?

 

 

Tijdens de persconferentie van afgelopen 23 juni onthulde Defkalion Green Technologies Inc.  Andrea Rossi’s Koude Fusie E-Cat-technologie. In februari  later slaagde men er aan de Universiteit van Bologna al in om een model gedurende 18 uur 15 Kilowatt te laten produceren. Ondanks de bereidwilligheid van Rossi, Focardi en DGT om hun plannen te onthullen over deze wereld-veranderende technologie, hebben de gevestigde media totaal geen interesse en bleven zwijgen.

Deze Koude Fusie of LENR (Low Energy Nuclear Reaction) technologie, gebruikt nikkelpoeder, waterstofgas en een nog niet bekendgemaakte katalysator die bij lage temperaturen het fusieproces op gang brengt.

Rossi stelt, dat de atoomkernen van nikkel en waterstof fuseren in de reactor waarbij koper ontstaat en veel energie vrijkomt. Met slechts 1 gram nikkel zou maar liefst 656 KWh stroom kunnen worden gemaakt. Elke minuut zou de reactor 292 gram water van 20 graden kunnen omzetten in stoom van 110 graden Celcius.

Rossi beweert, dat de E-cat volkomen veilig is. De eerste fabriek voor E-cat’s wordt nu in Griekenland gebouwd voor de productie van 300.000 apparaten per jaar. In de Noord-Griekse stad Xhanti zou een verouderde elektriciteitscentrale worden omgebouwd voor de levering van 1 MW stroom door de koppeling van 100 E-cat’s.

Het resultaat is, dat een grote hoeveelheid energie in de vorm van hitte wordt opgewekt, zonder vervuiling en zonder dat er radioactief afval wordt geproduceerd. In de reactor worden slechts minieme hoeveelheden waterstof en nikkel omgezet in koper.

Een weeklange werkende demo van een LENR was al te zien op de tiende ICCF Conferentie die in 2003 werd gehouden aan het MIT. De energie-output was daar al 2,3 x meer dan de input. Deze  techniek maakt het volgens de uitvinder mogelijk om de kosten voor het produceren van energie met tenminste 90% te verminderen en een einde te maken aan de afhankelijkheid van  traditionele fossiele- en nucleaire brandstoffen. 1 KWh zou ongeveer 1 eurocent kosten.

Ondersteund door negen investeerders uit Canada, heeft Defkalion GT zelfs plannen om  in de stad Xanthi drie fabrieken te bouwen voor de productie van E-cat-eenheden. Rossi en consorten beloofden openbaring van de E-cat in eind oktober dit jaar.

Als de armlastige Grieken op dit moment iets goed kunnen gebruiken is dat wel een bron van overvloedige en bijna gratis energie…De inzet van E-cat’s zou voor Griekenland enorm gunstig en voor de aardolie-industrie enorm ongunstig zijn.

Zie ook: http://bit.ly/eMO2tr en/of http://bit.ly/eEEvXr

Zoog Rossi “de geheime katalisator” uit zijn duim? Of gebruikt Rossi stiekem een beetje carbid? Of is een E-cat niets meer dan een goedkope waterkoker? Is koude kernfusie een feit of stof voor een fantasie-roman? De finale test van de E-cat staat voor aanstaande vrijdag op stapel.

Sinds januari is het spannend, geheimzinning, belachelijk en ongeloofwaardig rond dit project. Aanstaande vrijdag wordt er geschiedenis geschreven over energie of Rossi’s levenswerk stort in als een mislukte soufflé. Na een paar testjes zijn sommige toeschouwers compleet overtuigd van een aankomend succes van Rossi’s E-cat, anderen wachten sceptisch nog op een onpartijdig testresultaat en weer anderen doen het af als bedrog.

In ieder geval is het duidelijk dat hier iets opmerkingswaardigs aan de hand is. Over de gehele wereld zijn er mensen die de ontwikkelingen mbt de E-cat op de voet volgen. Op 28 oktober volgt de ultieme test voor de opwekking van 1 Mw electriciteit door meer dan 100 gekoppelde E-cat’s. Zie bijvoorbeeld deze site:  http://energycatalyzer.blogspot.com/

29 oktober 2011. De ultieme test van Rossi’s uitvinding heeft niet 1 Mw maar gedurende 5 uren een halve Mw opgeleverd middels een “tot heden onbekende nucleaire reactie”. De installatie schijnt nu gekocht te zijn door “een tot nu toe onbekende afnemer”. Wordt vervolgd.

Feit of fictie, dit item geeft in ieder geval meer dan genoeg materiaal voor een spannend boek. En voor een gulle lach. Rossi’s E-cat: OM JE TE BESCHEUREN.

www.youtube.com/watch?v=RP4abiHdQpc

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/07/revolutie-op-energiegebied/