web analytics

I-DOC. Jannes Kleiker

foto

In het Drachtster KUNSTCENTRUM werkt onder andere de figuratieve kunstschilder   JANNES KLEIKER (website:  www.janneskleiker.nl noordelijk realisme)

Deze Drachtster kunstenaar schilderde veelal vrouwelijk naakt in verstilde poses. Het geheel, geplaatst in de romantische setting, roept op subtiele wijze ook door een zachte kleuropbouw een poëtische intimiteit op.Vanaf eind 1997 werd het model vaak in een geënsceneerde omgeving gezet, met archeologische elementen, zoals grotschilderingen (zie Grotcyclus). Hierna is de cyclus ‘Heveskes’ ontstaan waarbij het model geplaatst werd in een serene, gewijde atmosfeer.
Olieverfschilderingen-op-paneel van Jannes Kleiker zijn te bewonderen o.a. tijdens de KUNSTROUTE SMALLINGERLAND  in zijn atelier van het kunstcentrum aan de Tussendiepen no. 6, gebied DE HAVEN, in Drachten.

In ‘La Nascita di Venere’ is het model getoond temidden van rotsen, zand en zee, beschenen door een mediterrane zon. Daarna is de onderwerpkeuze verbreed. Ook paarden en koeien zijn een voorwendsel geworden om te schilderen. In zijn werk zijn landschap en lichtval een steeds belangrijker rol gaan spelen maar ook ruimtelijk werk en het portret. Daarom nog een zelfportret van Jannes:

Collectie Jannes Kleiker

Meer over andere Friese kunstenaars   > Fryske keunst-gallery

Zie ook iets over Paul Christiaan Bos.   I-Doc. Paul Christiaan Bos

Meer werk van Jannes Kleiker  <

Elke afbeelding ( van een schilderij van Kleiker, Bos of een andere beeldende kunstenaar) kun je selecteren met een linker-muisklik en na een rechter-muisklik kun je de afbeelding verzenden met de optie PER E-MAIL VERSTUREN.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/05/i-doc-jannes-kleiker/