web analytics

I-DOC. Jan Kooistra

 

Jan Kooistra – geb. 1950, Damwoude – was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het was vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeide.

Hij begon in Dokkum een galerie waar hij tegenwoordig vooral zijn eigen werken exposeert. Zijn grote liefde voor de natuur vertaalt hij o.a. in prachtige olieverfdoeken. Het Friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zelf noemt hij zijn stijl ‘verdroomde werkelijkheden’ of ‘schilderachtig realisme’. Hij had door de jaren heen verscheidene grote exposities van zijn olieverfschilderijen.

SCHILDERIJEN, DIE HET MOOIE FRIESE LAND LATEN ZIEN IN AL HAAR SCHOONHEID MET PRACHTIGE WOLKENPARTIJEN, WEILANDEN MET KOEIEN , VAARTEN , MET RIETKRAGEN EN BOERDERIJEN GEHULD IN ZOMERS LICHT.
ZOALS EEN GROOT DOEK VAN HET WATER EN RIETLANDSCHAP BIJ EERNEWOUDE, MET WATERLELIES, EN IN DE VERTE HET TORENTJE VAN WARSTIENS , OF EEN SCHILDERIJ VAN EEN KOE DIE JE WAT DROMERIG AAN STAAT TE KIJKEN..OF DAT KLEINE GEITJE IN VERS STRO….

GROOTSE SCHILDERIJEN VAN DE WADDENZEE, WEER DIE MAGISTRALE LUCHTEN, DIE RUIMTE MET SOMS ALLEEN EEN PAAR DROOGGEVALLEN SCHEPEN, WACHTEND OP HOGER WATER….JE RUIKT HET WAD EN DE ZEE..

Galerie Jan Kooistra is gevestigd in de binnenstad van Dokkum:  Diepswal 3,  9101 LA Dokkum. Openingstijden van de Galerie: Vrijdagmiddag: 14.00 tot 17.00 uur, Vrijdagavond: 19.00 tot 21.00 uur, Zaterdagmiddag: 14.00 tot 17.00 uur, Zondag: -gesloten-

Hierbij nog  het Google foto-album: http://bit.ly/1jslYHe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/05/i-doc-jan-kooistra/