web analytics

En….het Schip van Staat ….zwabbert….

En……Het Schip van Staat met het CO2-vaandel in top …..zwabbert nog steeds belabberd rond in de noordelijke zeeën. Tja, dat heb je met die VOC-mentaliteit van de laatste jaren. Miljarden willen verdienen aan het grootscheeps onder de noordelijke groene zoden schoffelen van het afvalgas kooldioxide? Maar hoe doe je dat zonder een goed vaarplan en co2mpas, een eindbestemming, betrouwbare co2mpanen,wisselende roergangers en muitende bemanning, geen geld en een rottige lading? Daarom vindt dit CO2-schip geen veilige haven *).
 
 

Info over CO2-opslag: CO2 NTIKO-web


*) Provincie Groningen lijkt nu ook tegen ondergrondse opslag CO2

08-02-2011: De Groninger PvdA-gedeputeerde William Moorlag vindt dat het CO2-opslagproject moet worden afgeblazen.”Omdat minister Verhagen van Economische Zaken de discussie over ondergrondse opslag van CO2 in lege aardgasvelden in het noorden heeft verpest en verprutst”.

Volgens de gedeputeerde Moorlag kan Verhagen maar één ding doen: “skippen dat project”. Opmerkelijk is deze uitspraak, omdat de provincie Groningen tot voor kort voorstander was van ondergrondse opslag van het broeikasgas, in tegenstelling tot de provincies Drenthe en vooral Friesland. Een (niet met name genoemde) vertegenwoordiger van de CO2-lobby BORG liet weten NIETS meer te zien in hun CCS-plannen.

Verhagen was vorige week in Groningen om met bestuurders, milieugroeperingen, omwonenden en bedrijfsleven te praten. De minister zei daarna dat hij “binnen enkele weken” een besluit zal nemen over CCS. Maxime komt maandag 14 februari naar Emmen om daar zijn visie en opvattingen te geven, ook over de opslag van CO2 in de Noordelijke bodem.

 

Merkwaardig, hoe intussen de deadline voor het indienen van concrete CO2-opslag-plannen aan het verschuiven is van 9 februari naar half mei 2011. Een van de redenen om de opslag in Barendrecht af te blazen was, dat het té lang had geduurd. Nou, het idee om het broeikasgas dan maar onder de noordelijke zoden te schoffelen is minstens even bejaard.


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/02/en-het-schip-van-staat-zwabbert/