web analytics

VLIELAND, het zoetste geheim van Friesland (fotovers)

 
       Na de triestkoude winter waren mijn lief en ik echt toe aan de lente. We huurden voor een poosje een huisje op het Friese Vlieland. Hoe vertrouwd het eiland ons ook is ( we komen er ongeregeld geregeld ), toch was het weer een openbaring. Alweer zo’n Friese exponent van ruimte en rust. En daar, waar de boot (de Vlieland) aanmeert, ligt alles bij de hand en (als je even de Vuurboetsduin opklimt) voor je voeten: het knusse dorp met de oude huizen, de bossen en duinen daarachter en rondom de zee ( het Wad, de Noordzee ), het strand.

Auto’s van niet-Vlielanders zijn niet toegestaan, dus het motto is: ONTHAASTEN, genieten in elk opzicht. Ik ga niet teveel de loftrompet over deze parel van het Noorden steken, want dan wil iedereen er naar toe en dan wordt het me er te druk. 

   Op Vlieland wordt nauwelijks Frysk gesproken

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2010/05/vlieland-het-zoetste-geheim-van-friesland-fotovers/