web analytics

bosjes boze biologisch kwekende rozenkwekers

Directeur Mirjam de Rijk van de Stichting Natuur en Milieu zou weleens een prikkelbare verrassing kunnen krijgen. Want het CDA heeft rozenkwekers opgeroepen om de directeur een cactus op te sturen.

De Rijk vroeg mensen om geen rozen te kopen voor Valentijnsdag, omdat veel rozenkwekers illegale bestrijdingsmiddelen zouden gebruiken.
-Tja, bij het maken van de bosjes rozen blijven bergen doornen over. Vast een hele kar vol. En als die kar van de vertoornde ontdoorners getrokken wordt door een CDA-er, dan weet je het toch, Mw. De Rijk? Daarvoor hebben de rozenkwekers geen cacatus van node.

Deze kwestie komt op mij over als een overtrokken reactie op een ongenuanceerde conclusie. Ik heb jaren in Wieringerwerf en Rijnsburg gewoond en ik herinner me nog  de berichtborden van de gemeenten die altijd volgeplakt waren met ontheffingen voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Ben je boos? Pluk een roos. Zet ‘m op je hoed, dan ben je morgen weer goed. Nou, misschien sturen de kwekers wel mét de doornen een roosje naar dat rijke doornroosje.

Kent U trouwens die van die hitsige egel?
“Dat steekt hè?”, zei de bijziende egel, en hij beklom een cactus.

Gek, door mijn dikke vinmgers *) stond er eerst stekt i.p.v. steekt. Erg toepasselijk, want cactussen worden wel gestekt. Ze zijn dun gezaaid. Nu maar uitkijken, Mirjam, dat ook op cacteeën geen mens-vijandige chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Kun je thuis mooi even uittesten.

*) Zie https://123gedichten.wordpress.com/2012/12/20/touche-column-dikke-vinmgers/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2010/02/bosjes-boze-biologisch-kwekende-rozenkwekers/