web analytics

A (nieuwjaarspoëzie)

©copyright Henk Veenstra


A. Een nieuw begin, een kans om niet dezelfde fouten te maken. De eerste kreet van het leven, ook die van verwondering, bewondering. AR. Zilver, edel, de slee getrokken door de witte sneeuw. Het Friese paard paart oerkracht aan elegantie. Humor, levenslustig rinkelen de belletjes, levensader. AAR. Houder van het zaad, de graankorrels, kernen van voeding. AARD. Het karakter, de eigenschappen. AARDE. Moeder natuur, gebondenheid, vruchtbaarheid. AARDIG. Prettig, lief zijn voor elkaar, netjes, goed. AARDIGHEID. Attentie, gift. WAARDIGHEID. Zelfvertrouwen, trots. WAARDE. Principes, waardering. WAARD. Zelfrespect, iedereen een uniek individu. AAR. De laatste strohalm, vastklampen aan het leven. AR. Het laatste vervoermiddel. A. De laatste zucht.

gratis MAILHITS  >  Nieuwjaarswensen in het Frysk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2010/01/nieuwjaarspoezie-verklaard/