web analytics

BANKBONUSBELEID


 
Januari 2009: Het belonings- en bonussenbeleid is de belangrijkste oorzaak van de kredietcrisis. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd internationaal onderzoek van KPMG onder vijfhonderd bestuurders bij banken. 

Januari 2010: President Barack Obama én procureur generaal Andrew Cuomo zijn afgelopen maandag opnieuw in de aanval gegaan tegen bonussen, die banken toekennen nadat de Amerikaanse belastingbetaler eerst het financiële systeem overeind heeft moeten houden.
 
18-01-2010: Vandaag begint de kamer-commissie De Wit (SP) met het onderzoek naar veroorzakers van de kredietcrisis. De komende weken horen ze sleutelfiguren uit de financiële wereld. Onder hen onder meer oud-minister van Financiën Gerrit Zalm, voormalig topbankier Cees Maas,directeur Teulings van het Centraal Planbureau, de econoom Van Wijnbergen, bankier Ruding en Bruggink van de Rabobank.

Crisis  De verhoren moeten inzicht geven in de oorzaken van de crisis. Eind maart moet de eerste fase van het onderzoek klaar zijn. Daarna bekijkt de commissie hoe de regering, de Kamer en de toezichthouders hebben gehandeld. In de tweede fase, die tegen de zomer begint, onderzoekt de commissie de steunmaatregelen die het kabinet (Wouter Bos) sinds september vorig jaar heeft genomen. 
 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2010/01/bankbonusbeleid-2/