web analytics

Spiegels en kralen. Deel 1: Luchtspiegelingen.

            

Het Nederlandse CO2-schip gaat deze week voor een handels-missie op weg naar de Deense CO2-kopershaven. Bestuurman JanPeter neemt zijn concabines Maria en Jacqueline mee. Ook vanwege personeelstekort werden in de Rotterdamse Shellkroeg de praatjesmakers Ruud Lubbers en Max van Den Berg geronseld.

Jacqueline moest al meteen klimmen in de mast, de zeilen reven en haar kraaiennest bemensen. In Barendrecht worden alvast een paar tonnetjes CO2 gelost. Om het CO2-schip helemaal vrij van de grond te krijgen wordt op de heenweg in de Eemshaven nog de grote bulk van dit afval overboord gezet. Weg ermee, zand er over. Om ruim te maken voor een lading Deense sprookjes, humbug en boerenbedrog.

JanPeter is trots op deze emissie-handel en zal dat laten weten ook. Gelukkig wordt aan Friesland voorbijgegaan, want de Friezen willen deze rommel niet.


In het volgende deel gaat het CO2-schip op weg naar Mexico met een lading kralen.
p.s. Heeft U de CO2-vlag al eens uitvergroot?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2009/11/spiegels-en-kralen-deel-1-luchtspiegelingen/