Mijn bloedworst-eigen slager in Opeinde (de Pein) bij Drachten is dé Friese ambachtelijke slager. Zijn inheemse specialiteit ( nu als tegenhanger van de zoetigheid die door Sinterklaas uit Spanje wordt meegebracht) is “in heale meter Fryske droege woarst”.
En wel extra-speciaal ( “foar lju mei in fyn feltsje op ‘e tonge) is de turfgerookte versie.
It is in traktaasje op ‘ e brogge en ek nôflik as flaubyt by de dei lâns. It is in sûne stipe by sport en ferdivedaasje en ek noch in streksum hapke by it slokje.
En: de oare helte smakket fansels like lekker.
Gerk Biesma behaalde dit jaar tijdens de slagervak wedstrijden gouden oorkondes met:
1. zachte friese droge worst,
2. gekookte peper worst,
3. ham-prei-taart,
4. grill hawaischijfje,
5. gebraden komijngehakt
6. zwiebel metworst.
Boven de toonbank in de slagerij hangen maar liefst 5 gouden én 5 zilveren oorkondes.
Hier wordt hofleverancier slager Gerk Biesma gefeliciteerd door Koningin Beatrix.