web analytics

Druïdenbos (FRIES-STEREO-experiment)

Toekomstig kunt U op dit weblog ONLINERS uit FRIESLAND een  DUBBELBEELD aantreffen. Het zijn experimenten om te komen tot STEREO-BEELDEN via Uw computerscherm. Het gaat om afbeeldingen van het prachtige, erg gevarieerde Friese landschap in Fryslân-3D.
 
Het is de bedoeling, dat U het LINKERDEEL van het dubbelbeeld gaat bekijken met het linkeroog en de rechter-foto met Uw rechteroog.
Plaats daarvoor een stukje carton, een boekje of iets dergelijks HAAKS op het dubbelbeeld. In het midden en op ongeveer 25 cm afstand. Leun dan met Uw neus naar het scherm tot deze het tussenschotje raakt. Na een korte poos zou U het beeld in stereo moeten kunnen zien.
 

Kunt U een beter stereobeeld aanleveren? Graag op 599 pixels breed in JPG of JPEG.
Tips voor idee-verbetering zijn welkom op dit inter-actieve weblog.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2009/10/druidenbos-fries-stereo-experiment/