web analytics

Haikû-liner

De laatste tijd vind je wat bescheidener bijdragen op ONLINERS-FRIESLAND. Zoals enkele kleingedichten, lytsfers….laten we zeggen: klein maar fijn, pareltjes voor de fijnproevers.

Dat komt: ik heb mijn aandacht even nodig voor iets heel belangrijks: een mogelijke opslag van het afvalgas CO2 van de industrie uit heel NW-Europa in lege gasvelden in Noord-Nederland. Daarvoor heb ik wat TEGEN-GAS verzameld op het web-log http://co2opslag.wordpress.com

Maar dit kortgedicht wil ik je niet onthouden. Het toont de betrekkelijkheid van alles aan, de broosheid van het leven. Er hoeft maar iets te gebeuren en alles wordt anders. En: in dát besef is je leven van nu ook veranderbaar.

Hierbij deze FRYSKE HAIKU, een haikû van dichters Tsjits Peanstra als haikû-liner, een poëtische onderliner. Deze is -als alle andere onderliners- ook vindbaar op het volkskrantblog ONderLINERS-NEDERLAND en als foto aanklikbaar ( met rechts) en per E-mail mee-verzendbaar.

 

foto

Inmiddels is het VK-blog ONLINERSuitFRIESLAND gemuteerd in de website FANvanFRIESLAND. en is de dichteres Tsjits Peanstra overleden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2009/05/haiku-liner/