web analytics

Vakantie-haiku.

                   

    Fris windje vandaag. 

Ik maak aardbeiencompote, 

de krekels zwijgen. 

 

  Vakantie is voor mij de tijd voor ontspanning. Anderen willen misschien avontuur of cultuur, ik zoek meer verdieping in de natuur. Vakantie is voor mij de tijd om weer eens een kortgedicht, zoals een haiku te schrijven. Bij de bovenstaande haiku geef ik een beetje uitleg. Kernbegrippen zijn: Zuid-Europa, vakantie, wisselend weer. Warm: de krekels laten van zich horen. Koude Noordenwind: krekels houden zich koest. Wij doen een boodschapje, blijven binnen met een boek. Er zijn heel veel (supergoedkope, veldverse,  rijpe) aardbeien over van gister. Ik maak daarvan met veel tijdgeduld, wat suiker en kaneel zo’n donkerbruine, heerlijk geurende aardbei-compote.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2009/04/vakantie-haiku/