web analytics

GRAFFITTI – KUNST

foto

 

 

 

 

 

Het gemeentebestuur van de Friese hoofdplaats Leeuwarden probeert al jaren om graffitti als volwassen kunstvorm te stimuleren. Dit ook om het illegaal knoeiwerk met verfspuitbussen te ontmoedigen.

Een goedgelukt exposé van die ommezwaai van “verboden” naar “het mag nu” zijn de creatieve prestaties van oudere jongeren uit heel Europa op de buitenmuur van een fabriekscomplex in Leeuwarden. Te vinden nabij WTC-expo en de Leeuwarder ijshal. Deze graffitti-kunst is nog een half jaar te bewonderen….want daarna gaat het voormalige Philips-gebouw tegen te vlakte.

Het hier afgebeelde midden-paneel is gespoten door Marc Wedman uit Drachten.

Jammer dat de illustere internationale ploeg inmiddels is afgereisd. In Drachten stond nog een maagdelijk blanke schutting om het halve winkelcentrum op graffitti-kunstenaars te wachten. Nu op de beginnelingen ?
foto

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/09/graffiti-kunst/