web analytics

SNEEKWEEK 2008

HALLO ONLINER, WAT IK NOCH SIZZE WOE: foto

De Sneekweek wordt dit jaar gehouden van vrijdag 1 augustus t/m donderdag 7 augustus.
Het is een jaarlijks terugkerend zeilevenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Snekermeer en worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd in Sneek, zoals een vlootschouw, vuurwerk en een kermis.

Geschiedenis

Na de Franse tijd, in 1814 werd een zeiltocht naar Joure gehouden toen bekend werd dat de de Sneeker Jacob Sjoukes Visser was gedeserteerd uit de Franse krijgdienst en veilig was aangekomen in Joure. Dit viel in de smaak en elk jaar werden zeilwedstrijden gehouden. Dit groeide uit tot de Sneker Hardzeildag. Ook rond deze dag werden zeilwedstrijden gehouden en in 1935 werd de eerste werkelijke Sneekweek georganiseerd.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste evenement op de binnenwateren van Europa, en begint op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus met een vlootschouw (een show met honderden boten en vuurwerk).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/07/sneekweek-2008/