web analytics

* ONGELOOFLIJK, FANvanFRIESLAND bestaat twee jaar.

fotoMei 2008

Het is bijna niet te geloven: deze website FANvanFRIESLAND bestaat deze maand al twee jaar. Uiteraard mede dank zij de belangeloze mede-werking van onder meer: Marijke, PeterHans, Hiltsje, Johanna, Jurjen……..


Deze website met wekelijkse en dagelijkse digitale edities is bedoeld voor niet-Friestaligen. Om op een luchtige en kluchtige manier kennis te kunnen maken met het Friese landschap, de Friezen en hun cultuur.        

 

 

 

De nadruk ligt op kennismaking met de tweede taal van Nederland: het FRYSK. Er zijn daarom in FANvanFRIESLAND diverse taalhulpen te vinden:

de vertaalde sprekwurden en sei-siswizen,
de tweetalige grapkes,
een lêsrak ( leesplankje),
recepten voor Friese gerechten,
de Friestalige haiku en “hertaalde” haikû.

Dit alles gelardeerd met foto’s uit diverse kokers,
een lading columns,
gepeperde dialogen tussen Anna Liese, Touché , pake Sake en Beppe Ditte,
wat brokjes Friese geschiedenis,
de filosofische en kritisch actuele MAILHITS
en nog veel meer.

        

Ik heb met veel plezier invulling kunnen geven aan deze website en: ik hoop het nog lang te kunnen volhouden. Het is als het leven zelf: het is maar kort, dus maak er maar wat moois van: zet eens een feesthoedje op, doe eens een dansje, en spuw zo nodig wat vuur.

Het meest recente motto is: ZAAI WAT BLIJ- er is al ellende genoeg op de wereld.   
In diverse afleveringen trof je al een grote verzameling Foarname Fryske Foarnammen. Daarbij kwam j een BABY NAAMGENERATOR. En de roemruchte Friese geschiedenis wordt straks meer uitgediept. Een zeer welkome aanwinst worden geluidbestanden op MP3 ( verzorgd door AFûK) , waarbij in het kader van: LEES-LUISTER-LEER de diverse edities sprekwurden en sei-siswizen ook afluisterbaar en naspreekbaar zijn.

foto
Vandaag tracteer ik je vrolijk op een digitaal bosje anemoontjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor je bezoek.…Tige tank en kom ris werom. OANT SJEN.     HV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

december 2014.

Inmiddels is het weblog ONLINERS UIT FRIESLAND overgegaan in deze website Fan van Friesland: het gratis online magazin uit en over Friesland. Met een grotere, rijkere inhoud.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/05/ongelooflijk-onliners-bestaat-twee-jaar-feestnummer/