web analytics

Seur & Sanik en het carnaval-gebeuren. Kroegverhaal.

foto

 
 
 
 Locatie: Café Parkzicht aan de Markt in Drachten.

Sierk: Goede middag kroegtijgers, wat mag het wezen?

Pake Saké: Sierk, jou my mar in Dokkumer kofje mei in stikje Fryske sûkerbôle.
Sierk: Hoezo Pake, ben je af van weduwe Joustra-Beerenburg?
Pake: Nee, man mar ik ha noch net iten. Dat losse slokje komt letter.

Anna Liese: Weet je dat je de naam Parkzicht straks moet veranderen?
Sierk: Hoezo?
Anna: Er moet zonodig een supermarkt-noodwinkel voor Appie Happie bovenop het Thalenpark hiertegenover.
Sierk: Daar weet ik alles van. Het winkelgebied Raadhuisplein wordt afgebroken, maar na de reconstructie wil Albert helemaal niet in een nieuwe winkel terugkomen vanwege de overgrote supermarktdichtheid in Drachten. En nu zit Appie aardig klem, want van de rechter is Ahold nog tien jaar gebonden aan het huurcontract voor een supermarkt op de huidige locatie die dit jaar dus wordt afgebroken. En Appie heeft de handel al aan Dekamarkt overgedaan.

Touché
: Geef mijn portie maar aan Fikkie. Een biertje. Weet je trouwens, dat de Jongeheer Jo Ramp van de Regen-in de Druip toe Van de Wal-in de Sloot vandaag in Tilburg is opgedoken? In de carnavalsoptocht, verkleed als zichzelf? Meerdere keren zelfs. Hij is dus helemaal niet zo onvindbaar. Ook niet voor pater Repelsteeltje, bijgenaamd de Fries.

Anna Liese: Dat klopt misschien niet….en zit hij HIER in Drachten: pal hiertegenover in een appartement aan de Markt.Tenminste volgens het programma Hart van Nederland (SBS6) en de Teleklets van vandaag. Slimme zet dan: ALS hij weer gearresteerd wordt komt hij even in één van de meest Luxe politiecellen in Drachten
Dan krijg jij het ook nog druk, Sierk, met al die nieuwsgierige Aagjes.


Sierk: Ik heb die gast nog niet gezien. Nou, dan zal ik eerst jullie bestellingen maar brengen. Tussen haakjes: dat Gramsbergen de langste straatnaam kent klopt niet. Want de Burgemeester van Voerst van Lyndenstraat aldaar is korter dan de Hendrik Wilhelmus Karel Ridder van Kattendijkseweg in ús Burgum. Mooi wel.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/02/seur-sanik-en-het-carnaval-gebeuren-kroegverhaal/