web analytics

I-DOC.Paul Christiaan Bos

fotoMagisch realisme van Paul Christiaan Bos,Mounein, Fryslân.

 
Paul Christiaan Bos, Rembrandt van de 21e eeuw. foto
 

Paul Christiaan Bos, ook de “ Rembrandt van de 21e eeuw” genoemd, had de afgelopen jaren niet geëxposeerd omdat zijn werk direct aan verschillende opdrachtgevers werd verkocht. Veel werk maakte hij in opdracht.

 

Paul Christiaan Bos schilderde naast die opdrachten ook vrij werk. Spraakmakend zijn hierbij de schilderijen van Jelsum en Cornjum in de sneeuw, die evenals het meesterwerk ‘Winter in Friesland’ bewijzen dat Paul Christiaan Bos met recht de Rembrandt van de 21e eeuw genoemd mag worden. Met een onbevangen verwondering over de wereld om hem heen laat hij ons kennismaken met schoonheid zoals alleen deze Friese grootmeester in het figuratieve genre die weet te vereeuwigen.

April 2015. Na een ernstig verkeersongeval was Paul gedwongen om zijn werkmethode volledig te wijzigen. Hij begon THE OWLERY PROJECT. Nu is van zijn hand verschenen Het Uilen Dagboek, een wondermooie reis door het onbekende privé-leven van een bijzondere uilenfamilie. Uiteraard is dit boekwerk rijk geïllustreerd.

 Paul Christiaan Bos: “Schilderen is het voertuig van de beelden van mijn ziel. niets meer en niets minder”. Voor Bos vertegenwoordigen de scherpziende uilen het spanningsveld tussen goed en kwaad, licht en donker, tussen schoonheid en wat afschrikt.

Kijk onder kunstenaars: Paul Christiaan Bos: www.pcbos.nl

Over andere Friese kunstenaars  > Fryske keunst-gallery

of op: https://www.google.com/search?q=Paul+Christiaan+Bos&hl=nl&gl=nl&biw=1608&bih=840&sei=KFrTT4GsE_Pa0QXjrZT4Aw&tbm=isch

 
 Elke afbeelding kun je delen met een klik naar de optie PER E-MAIL VERZENDEN.

 

 

 
 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2008/01/magisch-realisme-van-paul-christiaan-bos-mounein-fryslan/