web analytics

Weekblog 2007-49: HERFST….HAI-COOL (klik HIER). Column DE GEBRUIKSAANWIJZING.

foto

HERFST-HAIKU

 

 
De dagen zijn koud
vroeg steek ik de kaarsen aan
          luister naar muziek.                    
 Johanna Kruit 
 
 
 
           In de diepste nacht
         om tóch het licht te voelen
            vele vuurpijlen.
 
            G. van der Meulen-Drachten
 
 
 
Mijn stabij en ik
bij het flakkerend haardvuur,
       drogend de klamme vacht.            
 HV
 
 
 
 
 Avondschemering
 nog zingt van de hoogste tak
              een laatste vogel.
                                
 
 Frans54@ Goin’ for broke  
 
 
 

 Cooling comes the breeze
and the sky fills with whispers
– tall pines and cedars

 

        Forest (Onitsura)

Dûnsjefotonde flamkes

yn in ienfâldich houtfjoer.
                     Stille gedachten.                        

 

 

 
DE GEBRUIKS-AANWIJZING

 

De Sinterklaasviering is in onze familie traditiegetrouw bijzonder ingewikkeld. Niet alleen mag een ieder meerdere cadeautjes tegemoetzien, maar elk pakje wordt verstopt en moet gezocht worden middels een fopcadeau. In een dergelijk nepgeval zit dan meestal een bijzonder ingewikkelde, op de persoon toegesneden puzzle. Dat kan van alles zijn en uitmonden in: een graaf-opdracht in de tuin, een geheime link op internet, een telefoontje naar een geef Frysk sprekende hulp-Piet, een cryptogram oplossen, een knopentouw ontwarren, een soort  spijkerschrift vertalen ………  

 

 

Dit jaar deden we het simpel. Ieder maar een paar surprises met een gedichtje. Heel geslaagd en vooral minder vermoeiend. Ik vond in de zak van Sinterklaas een mini-friteuse. Nu ben ik niet zo’n friteur want ik kook liever gezond. Maar als ongeregelde recepten-bedenker van dit weblog ONLINERS uit FRIESLAND is een frituurbeurt af en toe toch wel nodig. Vind Pieterbaas blijkbaar. Alleen: nu stelde de gebruiksaan-wijzing van dit geval me voor nog ernstiger raadsels. Hier een klein stukje ervan (over de BEDIENING) 

De orde.
Om te bakken bereid etenswaar voor.Opende het deksel van de apparaten en de mand frituur verkrijgt. Geclassificeerd aangezien frituurwaar vulde de houder met een hoeveelheid frituur olie. Wij adviseren, plantaardige olie. De olie aan op zijn minst aan minimummarkering vult, binnen in geplaatste frituurwaar houder. De zorg in geen omstan-digheden overschrijdt maximummerken.  

Vast frituurvet gebruik.
Als hij ten eerste in een pan op de kleine temperatuur smelt. In frituurwaar als de gesmolten uiterst zorgvuldige houder giet. Bij frituurwaar gebruik de ge-coaguleerde houder. De punctuur verwarmt hem met een voorvork. De zorg voor de mand frituur en frituurwaar de houder beschadigt niet, toen heet hem op de kleine tempe-ratuur.
   
De rest van de “gebruiksaanwijzing” zal ik u maar besparen. Die was helemaal verschrikke-lijk. Misschien bedenk ik ooit eens een gebruiksaanwijzing of een vertaalprogramma voor dit soort “gebruiksaanwijzingen” uit een vertaalmachine.

 
Jofel dat je deze week weer even keek.
Wat prachtich datst hjir eefkes omstrúnst.
 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2007/12/weekblog-2007-49-herfst-hai-cool-klik-hier-column-de-gebruiksaanwijzing/