web analytics

FRIESE LESMETHODE

De leermethode ging uit van de dagelijkse dingen en de thuis gesproken taal : het Fries. Daaruit werd het woord naar voren gehaald, in beeld gebracht. De afbeeldingen werden op het leesrekje hierboven gezet en aangevuld met losse, bijpassende woorden en lidwoorden. In een later stadium werden de woorden los van de afbeelding gebruikt en letters los van het woord. Deze volgende stap was het klassikaal opzeggen van de woorden en het schrijven daarvan samen met het lidwoord om zó later complete zinnen te bouwen.

Niet-Friestalige bezoekers van dit weblog ONLINERS uit FRIESLAND kunnen hun woordenschat ermee verrijken. Maar vooral de sprekwurden met vertaling uit dit blog bieden een mogelijkheid om eens “goed uit de hoek te komen”. En voor TAALTOOLS kun je hierboven terecht in de categorie taalhulpen. En natuurlijk kun je woorden ( en straks zinnen) laten vertalen in de widget WAT WURD IT, hier rechts.

Zie:  Friese SPREEKWOORDEN (30 dozijn)


Fijn dat je weer even tijd nam voor een kijkje op FAN van FRIESLAND
Wat prachtich datst hjir eefkes omstrúnst.

Er zijn afleveringen vanaf 1 mei 2006 ( zie ARCHIEF).

Blijf kijken man, er komt de volgende VRIJDAG nog VEEL meer an.
Bedankt en….

OANT SJEN.

 


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2007/11/friese-lesmethode-column-haarkloverij-expositie-grootkoor-friesland-new-london-chorale/