web analytics

LEVENDIGE ABSTRACTIES

In de GALERIE van de LAWEI te Drachten toont Henk Rusman, beeldend vormgever uit Oudebildtzijl zijn GEOMETRISCHE KUNST.

Met veertig jaar vakmanschap heeft Henk Rusman in bedachtzame rust structuren en ordeningen onderzocht in de ons omringende vormen. Elementaire wiskundige vormen als cirkel, ovaal en vierkant vormen de basis van zijn onderzoek. De motor voor nieuw werk is zijn eigen oeuvre, want elk afgerond beeld is weer een aanleiding voor een nieuw beeld. Zo groeide een omvangrijke collectie geometrische kunst waarvan een deel te vinden is in de openbare ruimte van veel steden en dorpen.

In de Galerij van de Lawei presenteert Henk Rusman tot 29 maart vooral recent drie-dimensioneel werk. De opening is op zondag 1 maart om 15:00 uur.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2020/02/levendige-abstracties/