web analytics

feb 07

   VERANDERING VAN LUCHT

Expositieruimte De Galerij-Drachten

Opening zondag 10 juni 2018, 14:00 uur.

 

   Atelier punt FRL  verzamelt al sinds Juttemis heel bedrijvig bakken lucht uit alle uithoeken van Nederland. Waarom? Om de oorsprong, de kwaliteit, vochtigheden van de lucht en de luchtige verhalen daarover nu eens op de kaart te zetten.

     In DR88888888 wordt daarvan een maar liefst drie maanden durende expositie georganiseerd. Omwonenden die even een luchtje willen scheppen kunnen tijdens de sporadische openingstijden eigen luchtjes en luchtfiets-verhalen aanbrengen. En aan elk luchtje kan worden geroken.

GEBAKKEN LUCHT

  Rondom deze grote tentoonstelling worden diverse bedrijvigheden georganiseerd. Zo worden van diverse luchtsoorten in grote koekpannen gebakkenlucht-pannenkoeken gebakken. Elke avond is er een demonstratieve lichtshow met een performance van luchtig geklede luchtfietsers boven de vijver aan het Kiedewiet Nonoplein.

     De opbrengst van de verkoop-expositie  zal worden besteed aan verbetering van de luchtkwaliteit in en om vindplaatsen van kwa-lijke luchtsoorten in heel Nederland. In DR88888888 staat dan een colonne tankwagens paraat om samengeperste frisse Friese Waddenlucht naar het ernstig licht- en luchtvervuilde Holland te transporteren.

                                                                                                                                                                                                Anna Liese.

————————————————————————————————

Voorafgaande aan deze expositie dient te Dr88 ook voor ongeveer vier maanden de REVOLUTIONAIRE KUNST-tentoonstelling To See a World in a Grain of Sand ( and eternity in an hour. William Blake )

Zie daarvoor > https://www.lawei.nl/kunst/Atelier-NL

————————————————————————————————-

En natuurlijk mag ná de tentoonstelling van porties GROND en  een expositie van gebakken LUCHT- een viermaandelijkse exposé in Dr8888 van WATERTJES  niet worden gemist.

September 2018. Vanwege de sterke geuren van lokale watertjes is afgezien van deze expo in Dr88888888. Leeuwarden nam het essafettestokje over met een waterproeverij in de pop-up-winkel op de Wirdumerdijk. Op 18 september opende de tienstedenzwemmer Maarten van der Weijden de tent waar bezoekers de watertjes uit Noardburgum, Terwisscha, Spannenburg ende Oldeholtpade mogen beproeven. 

In plaats daarvan zoomt de Galerie .nu Dr88 in op eerder geëxposeerd plus recent fotowerk van Dolph Kessler over: 

A) Een fotografisch verslag van 500 km kesslerwandelgebeuren door Fryslân.

B) foto’s gemaakt op internationale kunstbeurzen,

C) prenten uit 2015 en 2018 met als thema IMPRESSIES van GROENLAND.

INGEZOOMD: 15 september t/m 21 oktober 2018.  Meer info: www.dolphkessler.nl

—————————————————————————————————————————————

                            NONO supermarket

Nono-vember 2018.

In de ruimten van de Drachtster Galerij *) staan al klaar: een schaaltje kersenbonbons en enkele flessen wijn. Als demo voor de expositie/presentatie van de vernieuwende NONO-technologie. Deze super-expositie is gepland van 28 oktober t/m 9 december 2018. En op 18 november om 13:30 is er een nono-demonstratie in een “NONO-super”. Een supermarket stampvol imaginaire producten op no-no schappen., bedoeld als kennismaking, voorlichting en bewustwording over omstreden technologische ontwikkelingen.

En dát zomaar in de Galerij voor lokale, vandaag-de-dagse kunstuitingen van Smallingerland en omstreken.   Gratis parkeerplek treft je jaja aan op het aangrenzende  Kiedewiet Nonoplein.

——————————————————————————————————————–

*) Galerij bij theater De Lawei, ingang Gauke Boelensstraat.  De Galerij is voor Friesland een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Beeldende kunstenaars uit Noord-Nederland exposeren abstracte, figuratieve en toegepaste kunst in alle denkbare stijlen en technieken. Maar ook kunstenaars uit de rest van Nederland die belangwekkend of vernieuwend zijn voor de hedendaagse kunst en voor Friesland, vinden er expositieruimte. 

Info > https://www.lawei.nl/kunst/


het Fryske skûtsje


Zes weken lang ( van 16 december 2018 tot 04/02/2019, blijft de Drachtster kunst-galerij bij het water met een expositie over het Fryske skûtsje. 

Info over dit gebeuren vind je onder deze QR-code

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2018/02/verandering-van-lucht/