feb 07

   VERANDERING VAN LUCHT

Expositieruimte De Galerij-Drachten

Opening zondag 10 juni 2018, 14:00 uur.

 

   Atelier punt FRL  verzamelt al sinds Juttemis heel bedrijvig bakken lucht uit alle uithoeken van Nederland. Waarom? Om de oorsprong, de kwaliteit, vochtigheden van zanden en de luchtige verhalen daarover nu eens op de kaart te zetten.

     In DR88888888 wordt daarvan een maar liefst vier maanden durende expositie georganiseerd. Omwonenden die even een luchtje willen scheppen kunnen tijdens de sporadische openingstijden eigen luchtjes en luchtverhalen aanbrengen. En aan elk luchtje kan worden geroken.

GEBAKKEN LUCHT

  Rondom deze grote tentoonstelling worden diverse bedrijvigheden georganiseerd. Zo worden van diverse luchtsoorten in grote koekpannen gebakkenlucht-pannenkoeken gebakken. Elke avond is er een demonstratieve lichtshow met een performance van luchtig geklede luchtfietsers boven de vijver aan het Kiedewiet Nonoplein.

     De opbrengst van de verkoop-expositie  zal worden besteed aan verbetering van de luchtkwaliteit in en om vindplaatsen van kwa-lijke luchtsoorten in heel Nederland. In DR88888888 staat dan een colonne tankwagens paraat om samengeperste frisse Friese Waddenlucht naar het ernstig licht- en luchtvervuilde Holland te transporteren.

                                                                                                                                                                                                Anna Liese.

Voorafgaande aan deze expositie dient te Dr88 ook voor ongeveer vier maanden de tentoonstelling To See a World in a Grain of Sand.

Zie daarvoor > https://www.lawei.nl/kunst/Atelier_NL/

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2018/02/verandering-van-lucht/